Nekategorisano

Kako izgubiti kilograme bez dijete

Gubljenje suvišnih kilograma je uvijek izazov, posebno kad niste tip koji se pridržava propisanog načina ishrane. Iako svi želimo izgubiti kilograme za što manje vremena, to ipak nije dobro za naš organizam te stoga treba usvojiti neke zdrave navike, koje će vremenom donijeti dobre rezultate.

Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da vremenom izgubite višak kilograma i ne dobijete nove, a da ostanete zdravi i u formi.

Grickajte zdravo: Umjesto čipsa ili kolačića, pojedite svježu mrkvu ili jabuku. Na pauzama (od posla ili učenja) popijte voćni jogurt ili salatu, umjesto da uzimate nezdrave obroke iz fast fooda.

Nikad ne preskačite doručak– Doručak je najbitniji obrok, jer vam daje snagu za ostatak dana. Istraživanja su pokazala da ljudi koji ne doručkuju, unose više kalorija tokom dana jer su, naravno, izgladnjeli.

Jedite više obroka dnevno – Naravno, ovdje mislimo na manje obroka. Manji obroci pomažu da održite razinu šećera u krvi tako da nećete dovesti svoj organizam u stanje izgladnjelosti kada posežete za više kalorija nego što vam je zaista potrebno.

Pijte vodu: Nedostatak vode u tijelu dovodi do osjećaja sveopćeg umora. U ovim slučajevima često posežemo za brzim izvorima energije kao što su čokoladice i grickalice, što je potpuno pogrešno. Čak je pogrešno uzimati i zašećerene napitke jer, kao što im ime govori, sadrže dosta šećera i kalorija.

Lagane večere: Uzimajte lagane večere i to najmanje 2 sata prije spavanja. Na ovaj način vaše tijelo ima dovoljno vremena da absorbuje hranjive sastojke.

I na kraju ali ne i manje bitno, vježbajte. Ako niste u prilici da vježbate, onda prošetajte svaki dan bar pola sata.

Pri preuzimanju teksta/sadržaja sa web stranice iftarskimeni.com dužni ste navesti izvor i staviti link na izvorni sadržaj!