Nekategorisano

Napici koji će vam pomoći da izgledate mladoliko

Izbacite toksine iz svog tijela i sačuvajte svoje zdravlje i mladolikost.

Zdravlje i dobar izgled možemo, između ostalog, zahvaliti i manjku toksina u tijelu. S obzirom da je današnji tempo života i način prehrane sve samo ne zdrav, postoji nekoliko napitaka koji će vam pomoći u ovoj misiji.

Voda je i dalje najvažnije pićetokom dana, jer pomaže izbacivanju toksina iz tijela, čini kožu sjajnom i vlažnom, što sve zajedno usporava starenje. Puno se u zadnje vrijeme piše i o zelenom čaju koji, iako nije čudotvoran, ima snažan utjecaj na zdravlje i izgled. Polifenoli i antioksidansi kojima je zeleni čaj bogat pomažu održati zdrav i lijep izgled, bujnu kosu i kožu bez bora, tako da se preporučuje unos od 2 – 4 šolje dnevno.

Sok od paradajza također je bogat antioksidansima, naročito veoma učinkovitim likopenom koji održava kožu lijepom i njegovanom, a paradajz uz to poboljšava probavu i pokreće crijeva, što vam dodatno može pomoći u izbacivanju toksina iz tijela.

Topli kakao dobar je za srce i kožu. Naučnici tvrde da ima više antioksidanasa od kofeina, crnog vina ili zelenog čaja. Dakle, možete sebi jednom dnevno napravitit šolju kakaa i zadovoljiti želju za slatkim uz brigu o svom izgledu i zdravlju.

I za kraj, omiljeno piće svih koji tvrde da im je doktor preporučio – crno vino. Konzumacija u ograničenim količinama štiti srce i daje mladolik izgled putem resveratrola, antiaging sastojka koji daje mladolik izgled i produžava život. Naravno, ograničite unos na jednu čašu dnevno.

Pri preuzimanju teksta/sadržaja sa web stranice iftarskimeni.com dužni ste navesti izvor i staviti link na izvorni sadržaj!