Nekategorisano

Palačinke s mozzarelom

Potreban materijal:

 

100 g brašna

1 jaje

1 žumance

300 ml  mlijeka

2 kašike ulja

2 paradajza

250 g mozzarelle

2 grančice bosiljka

so

 

Priprema:

 

Razbijemo  jaje pa žumance odvojite od bjelanceta. Žumance stavite u zdjelicu i umutite ih mikserom. Dodajte im brašno i dobro promiješajte. Stalno miješajući mikserom u smjesu malo-pomalo ulijevajte mlijeko, pazeći da se smjesa ne zgruda. Bjelance s malo soli utucite u snijeg, pa ga umiješajte u tijesto. Pečenje palačinki: Tavu promjera 20 cm premažite uljem, zagrijte na jakoj vatri i ulijevajte količinu tijesta dovoljnu da se ispeče tanka palačinka. Nakon što tijesto ulijete u tavu, maknite tavu s vatre i okrećite ih na sve strane da se tijesto ravnomjerno razlije po cijeloj tavi. Vratite tavu na vatru i palačinku pržite oko dvije minuta. Okrenite je potom na drugu stranu, pržite s druge strane još minut i istresite iz tave.

Paradajz i mozzarellu isitnimo na kockice, zatim posolimo i dodamo sjeckani bosiljak. Ovom smjesom punimo gotove palačinke.Palačinke možemo presaviti u obliku trokuta ili zarolati.

 

Pri preuzimanju teksta/sadržaja sa web stranice iftarskimeni.com dužni ste navesti izvor i staviti link na izvorni sadržaj!