Nekategorisano

Dozvolite vašim bubrezima da rade bez greške

Očistite bubrege pomoću ljekovitih biljaka i na taj im način omogućite nesmetano funkcionisanje.

BOROVA KORA

Ekstrakt iz kore bora, piknogenol, sadrži bioflavonoide koje odlikujuizuzetna ontioksidansna svojstva. Piknogenol se u brojnim studijama i istraživanjima koja su provedena na životinjama i ljudima pokazao kao izuzetno učinkovit u uništavanju slobodnih radikala.

SMREKA

Flavonoidi iz listova smreke zaslužni su za njena antiupalna i diuretska svojstva. Ulje smreke posjeduje ivanredna antimikrobna i antibakterijska svojstva. U organizam je možete unijeti u formi ulja ili čaja i na taj način obezbijediti besprijekorno funkcionisanje bubrega i urinarnog trakta, jer smreka pomaže eliminisanju otpadnih i kiselinskih toksina iz organizma.

BRUSNICA I BOROVNICA

Među brojnim istraživanjima posvećenim izučavanju svojstava brusnice, nedavno je u Brithish Journal of Urology International objavljena i studija koja nudi dokaze da je sok od brusnice izuzetno učinkovit u sprječavanju formiranja kamenca u bubregu. Meta – analize su pokazale da je brusnica najdjelotvornija kod mlađih i sredovječnih žena kod kojih uspješno sprječava pojavu infekcija urinarnog trakta. Borovnica također sprječava infekcije urinarnog trakta. Ovo ukusno bobičasto voće sprječava zadržavanje uropatogena (npr. E. coli) na epitelu u urinarnom traktu i na taj način sprječava pojavu infekcija.

KUKURUZNA SVILA

Kukuruzna svila se od davnina koristi kao lijek u eliminaciji problema vezanih za funkcionisanje urinarnog trakta zahvaljujući njenim izuzetnim diuretskim i detoksificirajućim svojstvima. Možete je uzimati u obliku tinkture ili čaja za liječenje infekcija urinarnog sistema. 

Očistite organizam barem jedanput ili dva puta godišnje pomoću navedenog ljekovitog bilja i na taj ćete način osigurati njihovo pravilno funkcionisanje, što će organizam osloboditi nepotrebnih toksičnih tvari.

Pri preuzimanju teksta/sadržaja sa web stranice iftarskimeni.com dužni ste navesti izvor i staviti link na izvorni sadržaj!