Nekategorisano

Kruška usporava starenje kože

Zahvaljujući kombinaciji vitamina, kruška djeluje na kožu blagotvorno poput kreme protiv bora, predstavlja idealnu namirnicu u dijetalnim režimima prehrane, a njen sorbitol učinkovito njeguje zube.

HRANJIVOST

Obskrbljena vitaminima A i B, kruška crpi svoje unutrašnje bogatstvo kako bi osigurala prirodne koristi koje su našem organizmu potrebne. Beta – karoten i vitamin E savršeno idu s vitaminom C koji se nalazi u kruški. A ta kombinacija vitamina joj upravo pomaže da djeluje kao antioksidans i da tako stalno štiti kožu od starenja. Zahvaljujući velikoj sadržini kalije, kruška pomaže u sprječavanju pojave artritisa i reume. Folna kiselina koje ima u kruški neophodna je za dobar neuro – mišićni rad.

U DIJETI

S obzirom na to da sadrži 84% vode, idealna je kao dio dijetalne prehrane. A kako djeluje laksativno i diuretično, vrlo je djelotvorna protiv želučanih bolova. Važno je napomenuti da bi osobe s probavnim problemima trebale konzumirati kruške s tankom i mekom korom, a izbjegavati one s debelom i čvrstom korom. Preporučuje se konzumacija kruške nakon obroka. Ova slatka voćka zaista vrlo brzo otklanja glad, a istovremeno daje snagu i potrebnu dnevnu energiju.

ZA ZDRAVE ZUBE

Kako u sebi sadrži i sorbitol (polivalentni alkohol) korisna je i za jačanje zubi. Osim toga, zbog velike količine kalcija koji se u njoj nalazi, kruška je voće koje se najviše preporučuje djeci i mladima.

Pri preuzimanju teksta/sadržaja sa web stranice iftarskimeni.com dužni ste navesti izvor i staviti link na izvorni sadržaj!