Nekategorisano

Riješite se glavobolja na prirodan način

Umjesto da svaki put kad osjetite glavobolju posežete za tabletom, probajte sa ovim prirodnim lijekovima. Njihova učinkovistot dokazuje da olakšanje možete naći i bez tableta.

Tenzijska glavobolja
Ovo je ujedno i najčešči oblik glavobolje. Osjećate kao da obruč steže vašu glavu. Ova vrsta glavobolje izazvana je kontrakcijom mišića koji pokrivaju lobanju i bol se proteže od jednog uha do drugog. Uzrok glavobolje je stres i nedostatak sna.

Ulje paprene metvice
Nanesite ovo ulje na kosu i polako masirajte. Ulje stvara osjećaj hlađenja koji opušta mišiće u vašoj glavi i vratu.
Čaj od đumbira
Čaj od đumbira smanjuje upalu mišića za isto vrijeme koje bi trebalo i aspirinu da djeluje.

 

 “Cluster” glavobolja
Ovu glavobolju karakteriše intenzivna probadajuća i nepodnošljiva bol. Javlja se sezonski i čsto je praćena curenjem iz nosa i groznicom. Najčešće se pojavljuje zimi zbog promjene temperature.

Capsaicin krema
Glavni sastojak ove kreme je kajenska paprika (vrsta čili paprike). Nanesete malu količinu kreme na unutrašnjost nosnice one strane u kojoj osjećate bol. Krema djeluje tako da blokura signale boli.

 

Migrena
U početku je bol pulsirajuća i ograničena je na jednu polovicu glave te uzrokuje osjetljivost na zvuk i svijetlo, a kod nekih osoba i mučninu. Migreni su sklonije žene nego muškarci.

Hrizantema
Kliničkim studijama je dokazano da ova biljka iz porodice suncokreta pokazuje učinkovitost u liječenju migrene. Smanjuje upalu koja stvara pritisak na živce i pomaže izličenju migrene.
Akupresura
Akupresura se koristi već hiljadama godina u Kini kao pomoć kod opuštanja i za liječenje bolesti. Stavite prst u udubljenje između prvog i drugog nožnog prsta i čvrsto pritisnite 3-5 minuta kako bi ublažili simptome migrene.

 

(Dr.Oz Show)

Pri preuzimanju teksta/sadržaja sa web stranice iftarskimeni.com dužni ste navesti izvor i staviti link na izvorni sadržaj!