Nekategorisano

Lagana torta s dinjom i lubenicom

Potreban materijal:

Tijesto:

200 g piškota

125 g omekšanog maslaca

Nadjev:

1 dinja (oko 500 g s korom)

1 mala lubenica (oko 800 g s korom)

1(zelena vrsta) dinja (oko 500 g s korom)

125 ml soka od dinje i lubenice

375 ml mlaćenice

300 ml slatkog vrhnja

2 omota galette s okusom vanilije

1 kremfix učvršćivača za šlag

sok 1 limete

Za ukras:

200 ml slatkog vrhnja

1 kremfix učvršćivača za šlag

kora limete

 

Priprema:

 

Tijesto:

Stavite piškote u vrećicu za zamrzavanje. Zatvorite vrećicu i kekse usitnite valjkom za tijesto. Električnim mikserom (metlicama) pjenasto izradite maslac i dodajte usitnjene kekse. Smjesu stavite u kalup za tortu (promjera 26 cm, namaštena dna, prekriven papirom za pečenje). Smjesu dobro utisnite u kalup uz pomoć kašike i stavite na hladno.

Nadjev:

Kašikom za sladoled iz dinja i lubenice izrežite nekoliko kuglica te ih stavite na stranu. Ostalo voćno meso izdubite uz pomoć kašike, narežite na kockice i ostavite na cjedilu te pri tom sačuvajte sok. Izmjerite oko 125 ml i pomiješajte s mlaćenicom i slatkim vrhnjem. Pripremite galettu prema uputama na omotu, ali s ukupno 800 ml mješavine mlaćenice, soka dinje i slatkog vrhnja te s 1 omotom kremfixa. Umiješajte sok limete i dodajte kockice dinje i lubenice. Rasporedite po piškotama u kalupu. Tortu ostavite 2-3 sata na hladnom. Za ukras od slatkog vrhnja i kremfixa istucite čvrsti snijeg pa napunite štrcaljku s nastavkom u obliku zvjezdice. Uz pomoć noža odvojite i skinite obruč za tortu. Ukrasite tortu šlagom, kuglicama dinja i lubenice te korom limete.

Savjet više: Lubenicu i dinje možete narezati na tanke ploške pa uz pomoću kalupa za kekse izrezati oblike, npr. cvjetove. Rasporedite ih uz rub kalupa i nadjenite kremom. Torta ima najbolji okus kad je svježa. 

Pri preuzimanju teksta/sadržaja sa web stranice iftarskimeni.com dužni ste navesti izvor i staviti link na izvorni sadržaj!