Nekategorisano

Tri začina za manje kilograma

Manje kilograma ili održavanje tjelesne težine želja je mnogih. Koko to uspjeti na sasvim prirodan način? Koristite svakodnevno ova tri začina ili ih miješajte na opisan način i osjetićete poboljšanje. Sva tri začina ubrzavaju metabolizam a samim tim podiču vaš organizam da brže svari hanu. Na taj način lakše gubite kilograme, ali opet uz dijetalnu ishranu i dosta kretanja.

ĐUMBIR
Na šta utiče:
Korijen ove pikantne biljke sadrži eterična ulja koja podstiču rad žuči. Ovim se razgrađuju mast i izlučuju štetne materije iz organizma. Enzimi koje đumbir sadrži podstiču varenje i tako utiču na gubitak kilograma ili balansiranje idealne kilaže.
Kako ga koristiti:
Korijen đumbira ogulite. Dovoljan je jedan mali komadić ove biljke (10 do 20g). Narendajte ga na najsitijoj rendi, a zatim prelijte vrućom vodom ili čak surutkom. Ovakav napitak pijte redovno. On je odličan ne samo za ubrzavanje metabolizma nego i za suzbijanje simtoma prehlade. Odličan je i đumbir u prahu, koji možete dodati raznim vrstama jela.
CELER
Na šta utiče:
Specifičan okus celera dolazi od velike količine eteričnih ulja koja se u njemu nalaze. Ova ulja su izuzetno zdrava i ubrzavaju varenje ali poboljšavaju razmjenu materija u organizmu. Celer sadrži kalijum koji je odličan za izlučivanje tečnosti.
Kako ga koristiti:
Najbolje ga je konzumirati u vrućim supama i uz razne sosove, sa tim da ga možete jest i svježeg. Najbolji efekat ima kada se samo kratko prokuha prilikom spremanja supa. Dakle, ovaj začin ubacite pred kraj kuhanja i podstaknite minuse na vašoj vagi.
BIBER
Na šta utiče:
Ljuta hrana podstiče porast temperature u organizmu. To znate jer čim pojedete nešto ljuto osjetite žar na usnama. Toplota pomaže u razmjeni materija i podstiče cirkulaciju u krvi. Pored toga ona otvara pore, a sve navedeno ubrzava razgradnju masti. Sve ovo pozitivno utiče na vaš organizam, zato je biber još jedan začin koji je izuzetno efikasan u smanjenju kilograma. 
Kako ga koristiti:
Kao ljuti začini: kari, čili, paprika, i biber je odličan u ishrani i imaju slična dejstva. Mnogo je zdravije staviti biber u vaša jela, nego pojačavati količinu soli. Sol prikuplja tečnost u organizmu i time se povećavaju kilogrami, a uz biber vaša jela biće ukusnija, sa tim da ćete dobiti efekat ubrzanog varenja. 
Ova tri začina nije teško nabaviti i često se koriste u našoj kuhinji. Zato domaćice, ne odustajte, i dalje pravite svoje ručkove koristeći ove dobro poznate dodatke jelima.

Pri preuzimanju teksta/sadržaja sa web stranice iftarskimeni.com dužni ste navesti izvor i staviti link na izvorni sadržaj!